Midnight Mabriga Siberians.

Click here to edit subtitle

NEWS PAGE

 


23.08.18.   MASSE BILDER OG INFO PÅ  MIN Blogg . http://www.may-brittblogg.blogspot.se


                                                                                                            Viktig Info.

                                                                                 


Sibir katt og Neva.
Nå  ser man så mange rare annonser att man kan bli  redd og jeg er sjokka over folk som kjøper seg en Sibir eller Neva katt till en sum av 11000 - 12000- 13000 og parer den med ikke Sibir naboen sin vanlig hus katt eller noen nedi gatta sin katt.
Undrer over hvordan disse menneskene tenker.
En ekte  Sibir katt har stamtavle (alle papirer i orden) og er registrert i enten NRR https://www.nrr.no/om-nrr som går over Norge, eller Sverak som går over Sverige, eller Tica som går over flere land https://www.tica.org/en/ osv  ofte er import katter vi  tar inn registrert i  Tica.
Det finnes små klubben under hovedklubbene og de gir ikke ut stamtavler eller godkjenner noe stamnavn / oppdrett man kan velge om man vill  være medlem der eller ikke.
Det har vært stor forvirring om små klubbene som ligger under hovedklubbene mange tror at de må  være medlem der eller om oppdrettere ikke er medlem der så  er de ikke seriøse eller godkjente.
Noe som burde ha vært rettet opp av små  klubbene da det er kun hovedklubbene som kan registrere kull av kattunger og som har godkjent vær oppdretter med dem sitt stamnavn navn.
Noen velger og være medlem i små  klubbene andre ikke og andre har gått ut av ulike grunner og er bare medlem av hovedklubben.

Om man bor i  Norge og kjøper  en katt som er registrert i  annet forbund / annet land  så kan man flytte katten / omregistrere  til det forbundet man ønsker etter kjøpet.
Ved kjøp av Sibir katt så får man med stamtavlen ved levering av kattungen og  ved noen klubber registrer man hele kulet etter kjøpet men da får man med registrering bevis på att kulet og kattungen er under registrering og hvor den registreres og ette bevis på  att kattungen er en Sibir katt eller en Neva katt.
Ved kjøp får man også med kopi på mamma og pappas stamtavle og hvilket klubb de er registrert med stamtavle.
Undrer man over om oppdretter er medlem av hovedklubb som NRR. Sverak , Tica osv spør etter bevis på  medlemskapet og godkjennelsen av oppdretter så er man sikker.

Sibirkatt er nok den katterasen som ligner mest på villkatter. Deres utseende er sterkt preget av et røft liv i Russland, og kattene er blant de eldste naturlige rasene. I 1980-årene begynte seriøs avl for å få frem dagens rasepreg og egenskaper.
Langhårede katter finnes over hele den nordlige russiske ødemarken. I likhet med mange naturlige raser ble ikke sibirkatten funnet bemerkelsesverdig før ganske nylig. Seriøs avl for å standardisere typen begynte i 1980-årene, og rasen er godkjent i flere forskjellige forbund i hjemlandet, deriblant den all-russiske katteklubben. Den ble importert til USA i 1990 ved hjelp av Elisabeth Terell. Hennes stamnavn, Starpoint, kan finnes i de fleste stamtavlene til de fineste sibirkattene i USA. Blant de store forbundene har FIFé og TICA godkjent rasen. Enkelte russiske klubber frykter at kattene som eksporteres til Vesten, ikke alltid er de beste. TICA-ansiktet er annerledes, og sibirkatten kan komme til å utvikles med to forskjellige særtrekk internasjonalt.
Sibir er kjent for sine harde vintrer, og i denne rasens opprinnelige hjemland er tykk, beskyttende pels en nødvendighet, og store, kraftige katter tåler det barske klimaet best. Det er umulig å være sikker på denne kattens forhistorie, men én ting er sikkert: sibirkatten har utviklet seg perfekt for sine omgivelser, akkurat som rasen norsk skogkatt. Hele kattens fremtoning er tilpasset overlevelse under vanskelige forhold, dekkpelsen er kraftig, tykk og oljeaktig, underpelsen er tett nok til å holde den sterkeste vind ute.
Sibirkattens fremtoning minner mye mer om en villkatt enn noen annen rase. Ansiktet er også spesielt, med stor bredde. Den har ovale og svakt skråstilte øyne, noe som kan gi et tydelig vilt preg. Russiske katteklubber ønsker å bevare dette uttrykket. TICA-standarden beskriver sibirkattens hode som mindre vilt enn hva de russiske klubbene foretrekker. Selv om hodet skal være bredt, skal det gi inntrykk av "rundhet og sirkler", med et søtt uttrykk og nesten runde øyne. I Nord-Amerika har sibirkatten middels til store ører.
Hunnkatter er, som hos så mange andre raser, noe mindre og lettere enn hannkatter. Hos begge kjønn er bakbena litt lengre enn forbena når de står rett. Kroppen bæres med en svakt buet rygg.
·        Pelsen er lang med oljeaktig dekkpels.
·        Hodet er bredt og flatt mellom ørene.
·        Store, runde poter med skaller.
·        Middels store ører med runde tipper, vinklet utover.
·        Halen er middels lang og tykk med rund tipp.
·        Lang, muskuløs og kraftig kropp.
·        Halsen er kort og kraftig.
·        Øynene er store og ovale og svakt skråstilte.


En Sibir katt uten stamtavle er ingen halv Sibir katt  (det er ingenting som heter halv Sibir) det er en vanlig huskatt/bondekatt uten papirer/ stamtavle.
En Sibir katt som er blandet med ikke Sibir katt er heller ikke noe allergi vennelig katt.
Disse kattene selges billiger men tenk dere om dere betaler 3000-4000 og ofte mere for en vanlig huskatt.
Kjøper du  var de kaller halv Sibir katt så er den ikke allergi vennelig så lenge det er blandet inn vanlig huskatt/bondekatt så er det ingen Sibir katt lengre men en vanlig  huskatt.

§  Du vet aldri om kattungen er stjålet
§  Du vet aldri om foreldrene til kattungen er stjålet
§  Du vet aldri om det har foregått avl av for nær familie (incest), dette kan føre til sykdommer
§  Du har ingen garanti på at katten faktisk er 100 % renraset (det finnes etterliknere)
§  Det kan foreligge uvisse arvelige sykdommer
§  Det kan ha foregått ulovlig smugling
§  Du kan ikke forsikre katten som rasekatt, eller få igjen det du betalte på livsforsikringen
§  Du kan risikere å støtte kriminalitet og et ulovlig svartemarked

Neva masquerade er en masket sibirkatt som har blitt godkjent som egen rase av FIFe i 2009.[1] I andre forbund som WCF er rasen registrert som sibirkatt med maske. Rasen er i utgangspunktet helt lik sibirkatten, men den har en annen fargevariant som kalles colorpoint.[2]
Neva masquerade er søsterrasen til sibirkatten, som igjen er genetisk forbundet til den norske skogkatten, og ganske lik av utseende. Neva masquerade og sibirkatten er nærmest identiske, men har ulik pelskvalitet og pelsfarge. Neva masquerades pels er såkalt «pointed», det vil si med lys bunnfarge men med mørkere farge i ansiktet, på halen og på potene. Neva masquerades pels er også mykere, og ikke fullt så stri som sibirkatten.
Rasen er robust og sterk, og er kjent for å ha et nærmest kjærlig uttrykk i ansiktet. Den er også forsiktig og kjærlig, med tykk og luksuriøs pels. Katten sies å ha en hundeaktig oppførsel, da den er svært lojal og knytter seg sterkt til eieren sin.
Det kan ta inntil fem år før katten oppnår voksen størrelse. Katten har blå øyne og kan ha hvite poter eller hvitt andre steder i ansiktet i noen av fargevariantene.
Neva masquerade produserer mindre av enzymet  FEL-D1 som mange allergikere ikke tåler. Derfor kan rasen være allergivennlig for de som har katteallergi på grunn av dette enzymet. Det kan være lurt å besøke et testhjem for å finne ut om man er allergisk. [3]
Sibirkatten sies å ha eksistert i Russland i århundrer,[5] og fargevarianten som kalles Neva masquerade oppstod i St. Petersburg, som ligger ved elven Neva. Ordet masquerade viser til det maskelignende fargemønsteret. Russere er stolte av den flotte katterasen, og flere statsledere skal ha fått rasen i gave ved statsbesøk.[2] I 2012 fikk for eksempel den tidligere finske presidenten Tarja Halonen en Neva masquerade-kattunge i gave av daværende statsminister Dmitri Medvedev.[2]
Katten er sterk og aktiv katt. Er vennlig, leken og snill med andre kjæledyr. Smarte og energiske.
Rasen er godkjent både som colourpoint og tabby i 22 fargevarianter.
Neva er en masket katt med blå  øyner og ofte kalles de av oppdrettere for en masket sibirkatt.
Neva er søsken rasen til Sibir og er godkjent for og pare med sibirkatten.
Neva selges med stamtavle på  lik linje som sibirkatten og uten stamtavle er det ikke noe ekte Neva katt.
Og dere misstro ikke alle oppdrettere bare for att noen prøver og tjene raske penger det finnes mange seriøse flinke oppdrettere som bruker tid, penger og all tid på og få  inn nye linjer og avle fram flotte friske katter.
Men det ringer alltid en alarm hos meg om annonse eller hjemme klubb side har innhold som sier kjøpt katt hos oss siden  det finnes useriøse oppdrettere som selger katter. Vi er seriøse osv.
Siden er man en bra oppdretter eller klubb  så behøver man ikke skrive sånt på annonsen eller sine hjemme sider.
Man trenger ikke dytte ned andre oppdrettere for og selv få solgt   sine katter  eller  små  klubbene får og få flere   medlemmer,  en seriøs oppdretter  har så  bra katter att de har ikke problemer med og selge eller en bra klubb for og få  flere medlemmer.
Er man veldig usikker så  kan man be om referanse fra andre kattunge kjøpere :)
Så undrer man om dette er en ekte Sibir katte eller en ekte Neva så  be om papirer på  det undrer man over om oppdretter er en godkjent oppdretter så  be om papirer på  det.
Alle oppdretter som har ett godkjent stamnavn har papirer og vise på  det.

Så er kjøpet tryggere 💗

Undrer dere over noe ta kontakt  😊
 

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.